Kultúra

Az Egyesült Királyságról szóló új sorozata valószínűleg David Attenborough utolsó munkája lesz terepen

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 19:45

Az Observer úgy tudja, hogy a műsorvezető már nem szeretne kamerák elé állni.

A 96 éves természetfilmes műsorvezető visszatér a tévéképernyőkre, hogy egy mérföldkőnek számító sorozatot készítsen a brit természettudományról – írja a Guardian.

Ugyanakkor az Observer úgy tudja, hogy a nézők valószínűleg utoljára láthatják majd Attenborough-t terepen. A BBC One ötrészes, Wild Isles című sorozata jövő vasárnap kezdődik.

A négy évvel ezelőtt forgatott Zöld bolygó óta ez lesz az első alkalom, hogy Attenborough a kamera elé áll valamilyen helyszínen. Bár családja és bennfentesek szerint nem vonul vissza, úgy tudni, hogy már nem utazik többé nemzetközi turnékra. Attenborough szóvivője azt mondta, hogy a műsorvezető rengeteg dolgot tervez még, és semmiképpen sem fog visszavonulni. 

A műsor producerei elmondták, hogy Attenborough a kezdetektől fogva beleegyezett a Wild Isles narrálásába, később pedig megkeresték a műsorvezetéssel kapcsolatban is. „Úgy éreztük, hogy a kora miatt egyedülálló perspektívája van annak, hogyan változott a brit táj az ő élete során” – mondta az Observernek Alastair Fothergill, a sorozat producere, aki 35 éve dolgozik együtt Attenborough-val.

Minden epizódot ő vezet fel, a nyitó és a záróepizódot pedig nagyon erőteljes darabokkal egészíti ki, amelyek arról szólnak, hogy mivel ez az otthonunk, a mi felelősségünk, hogy megpróbáljuk helyreállítani a természetet

– tette hozzá. 

Nyitókép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Apple

 

#Kultúra#David Attenborough#egyesült királyság#természettudomány#természettudós

Címlapról ajánljuk