Kultúra

Kirúgták a kritikus arcába kutyaszart kenő német balettigazgatót

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 19:19

A rendező azzal védekezett, hogy az idegei felmondták a szolgálatot – de ettől még fenntartja, hogy az újságíró borzalmas kritikákat ír.

Amikor az rtl.hu hétfőn beszámolt az esetről, még csak a felfüggesztésnél tartott Marco Goecke balettrendező, aki kutyája ürülékét kente a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírójának arcára.

Most 444 azt írja, hogy fel is bontották a szerződését.

Marco Goecke a hannoveri opera szombati premierjének szünetében lépett oda Wiebke Huesterhez, és kérdőre vonta a nőt, hogy mit keres ott. A FAZ szerint a balettigazgató az egyik rendezéséről írt kritikán sértődött meg annyira, hogy annak szerzőjét azzal fenyegette, hogy kitiltja a balettelőadásokról, és azzal is megvádolta a kritikust, hogy miatta váltják vissza a nézők a bérleteiket.

Ezután Goecke elővett egy papírzacskót, amiben kutyaürülék volt, és Huester arcára kente annak tartalmát, majd távozott. A kritikus ezután feljelentést tett a rendőrségen.

A kirúgást azzal magyarázta hannoveri operaház, hogy a volt kollégájuk tette szembemegy az alapelvekkel és rombolja a jó hírüket. A rendező korábban már bocsánatot kért, és elfogadhatatlannak nevezte a tettét. Azt mondta, hirtelen felindulásból cselekedett, az idegei felmondták a szolgálatot két egymást követő premierje miatt.

Kitért az újságíróra is: szerinte borzalmas kritikákat szokott írni.

A nyitóképen Marco Goecke – Fotó: Christophe Gateau/picture alliance via Getty Images.

#Kultúra#hannover#balett#kutyaszar#kutyapiszok#támadás#Marco Goecke

Címlapról ajánljuk