Kultúra

Nyílt levélben kért segítséget egy neves magyar színház, ha nem kapnak, szombaton be kell zárniuk

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 13:52

A színházban fűtés már nincs, szombaton le kell húzniuk a rolót, ha nem kapnak segítséget.

A kiemelt színházak közé tartozó Pécsi Harmadik Színház nem tudja folytatni működését, jelen állás szerint szombaton fogják tartani az utolsó előadásukat – derült ki a színház szerdán közzétett nyílt leveléből.

Azt írták, az utóbbi hónapokban, rajtuk kívülálló okok miatt rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe sodródtak. Karácsony előtt már arra kényszerültek, hogy kikapcsolják a fűtést. Magánszínházként a szolgáltatóktól nem jogosultak kedvezményre, így a rezsiköltségeik a sokszorosára nőttek.

Azt is hozzátették, hogy az erre az évadra kapott működési célú állami támogatásuk csak töredéke a rezsiköltségeiknek. Idén januárra minden anyagi tartalékuk elfogyott.

A Pécsi Harmadik Színház 

most színházak és színházi társaságok, alkotók és befogadók, barátok és vetélytársak, művészetpártoló mecénások és tehetős gavallérok, cégek és önkormányzatok, továbbá bankok segítségét kéri.


A színház az elmúlt bő három évtizedben a kortárs magyar drámák műhelyeként vívott ki magának országos elismertséget, előadásait rangos díjakkal jutalmazták, befogadószínházként pedig „18 határon túli társulat 48 produkciójának 243 előadásával a nemzeti identitás erősítésében eddig is fontos szerepet játszottunk” – írják. 

 Ide kattintva olvashatók a részletek, hogyan lehet segíteni a színháznak.

#Kultúra#színház#Pécsi Harmadik Színház#pécs#rezsi#áremelkedés#nyílt levél#működés#csőd

Címlapról ajánljuk