Kultúra

Rákay Philip szerint az Aranybulla lepontozása mögött amerikai trollok állnak

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 12:17

Szervezett nemzetközi akciót sejt a kurzussorozat mélyrepülése mögött.

Mint arról beszámoltunk, 1,2 pontot szerzett az Aranybulla az IMDb-n, és ezzel a Rákay Philip producerkedésével megszületett kurzussorozat olyan magyar alkotások közé került be, mint a 2008-as Kis Vuk (1,3) vagy a 2009-es Álom.net (1,3).

Mint a hvg.hu felfigyelt rá, Jeszenszky Zsolt Politikai hobbista című műsorában Rákay kifejtette, hogy a sajtóban megjelent negatív kritikák a „hungarofób tagozat tombolásának” eredménye. Jeszenszky szerint „szakmai kritikába csomagolt hangulatkeltés történt”.

Rákay szerint a „libsiknek” azért fájnak a már elkészült vagy készülő történelmi filmek, mert „identitást erősítőek”. Elmondása szerint az Aranybulla forgatásán ugyan nem tudott túl sokat ott lenni, mert párhuzamosan a Petőfi-filmet forgatták, de „ilyen emelkedett, ritka jó hangulatú stábbal nagyon ritkán találkozik az ember”.

Találtak magyarázatot arra is, miért kapott megrendítően kevés pontot az Aranybulla a világ filmtermését osztályozó IMDb adatbázisban. 

„Ez egy szervezett akció, hogy az IMDb-n lepontozták tudatosan” – értett egyet Rákay és Jeszenszky.

Mi nem szerveztünk erre kommentelőket, ők meg szerveztek rá 1200-1400-1500 embert, akik közül nyilván 1599-en 1 pontot adtak rá. És akkor jött néhány jó szándékú, aki meg 8-ast, meg 6-ost, meg nem tudom mennyit, és akkor ebből kijött egy 1,2-es értékelés, és akkor most már az van a címlapokon, hogy megbukott egy film

– sajnálkozott  a 600 milliós állami támogatásból készül Aranybulla és a 4,7 milliárd forintos Petőfi-film producere.

Rákay szerint az Aranybullát lepontozók között „vagy 80-100 Amerikából jött troll lehetett”.

Nyitókép: Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer az Aranybulla stábvetítésén, 2022. december 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Kultúra#aranybulla#rákay philip#jeszenszky zsolt#imdb

Címlapról ajánljuk