Kultúra

Ezeket a könyveket és filmeket ajánlják az ünnepekre az RTL sztárjai

rtl.hurtl.hu

2022. december 25. 15:16

Ezekben a napokban végre van idő bekuckózni a fa alá egy jó könyvvel, vagy megnézni egy szórakoztató filmet a családdal. Az RTL sztárjait kérdeztük, melyek az ő kedvenceik. Melyik nehéz olvasmányt ajánlja Nagy Ervin, és melyik karácsonyi filmet nem hagyja ki soha Peller Anna? Ki az az idős magyar-amerikai író, akit ketten is ajánlanak?

Frohner Fecó

Film: Életrevalók

„Imádom ezt az alkotást. Humorral fűszerezve bemutatja, hogy két teljesen eltérő személyiség hogyan képes egy életre szóló barátságot kötni a társadalmi különbségeket figyelmen kívül hagyva. A film zenéje is zseniális. Ludovico Einaudi zongorakísérete annyira megtetszett, hogy egyszer képes voltam kiutazni Milánóba az egyik koncertjére. Ez az egyik kedvenc filmzeném. Ezen kívül Az élet szép és az Eredet című filmeket is szívből ajánlom.”


Könyv: Eckhart Tolle – Új Föld

„Lassan haladok ezzel a könyvvel, ugyanis elég mély a mondanivalója. Sokszor megállok olvasás közben, és hagyok magamnak néhány napot, hogy leülepedjen a mondanivalója. A materiális gondolkodás elhagyásáról, és az élet értelméről szól, spirituális vonatkozásban. Egy teljesen más szemléletből figyelhetjük meg a hétköznapi viselkedésünket a könyv megértése után. Nehéz olvasmány, de segít figyelmen kívül hagyni a világban egyre felerősödött negatív impulzusokat, hogy utána a valós önfejlesztéssel megváltoztassuk a gondolkodásmódunkat és a környezetünket is.”

Schumacher Vanda

Film: A szürke ötven árnyalata

„Akármikor megnézem ezt a filmet, mindig jó kedvem lesz tőle. Örülök annak, hogy a szereplők szerelmesek, akkor is, ha én éppen nem vagyok az. Van benne kellő mennyiségű erotika, és hát mit mondjak… jól néz ki benne a csávó. Ez egy klasszikus Hamupipőke-történet: a gazdag férfi beleszeret a legszerencsétlenebb lányba. Néha azt érzem én is, hogy rám találhat Christian Grey, akinek nemcsak hatalmas birodalma és rengeteg pénze, hanem márvány hímvesszője is van.”


Könyv: Joe Navarro – Légy kivételes!

„Ő egy ex FBI-s csávó, aki viselkedéstanulmányozó volt. Terroristáknak, politikusoknak és hírességeknek is elemezte a viselkedését. Rengeteg hasznos tanács olvasható benne a mindennapokhoz.”

Tihanyi Peti

Film: Bunyó karácsonyig

„Bud Spencer és Terence Hill egyik legklasszikusabb filmje. Mivel karácsonykor összegyűlik a nagy család, jó lehet egy könnyed, ebéd utáni humorbonbonnak.”

 

Könyv: J.K. Rowlingtól bármelyik Harry Potter-kötet

„Aki olvasta a könyveket, tudja, hogy még felnőtt fejjel sem lehet letenni őket. Tökéletes választás a decemberi estékhez.”

Nagy Ervin

Könyv: Mérő Vera – Lúg

„Nem kifejezetten egy aranyos, karácsonyi könyv, hanem egy eléggé megrázkódtató történet. A közelmúlt egyik legsúlyosabb bűnesetét tárja fel, és szerintem az egész magyar női lakosságot érinti. Aki nem a tündérmesék irányába szeretne menni karácsonykor, és szívesen olvasna egy nagyon izgalmas könyvet, annak mindenképpen ajánlom. Utána sokkal jobb lesz visszaugrani a bejglihangulatba.”

Peller Anna

Film: Igazából szerelem

„Egy igazi csöpögős romantikus film, ami mindig előkerül az ünnepek alatt. Ha a tesómmal van időnk rá, a gyerekkori kedvenceinket is vissza szoktuk nézni: a Van, aki forrón szereti és a Segítség, felszarvaztak! is nagy kedvenceink.”


Könyv: Peller Mariann – Szerelemszövetség

„A tesóm könyvét ajánlom. El vagyok tőle ájulva, hogy a húgom hogyan tud írni! Elképesztő lelki tanításokat tartalmaz, és sokkal mélyebb, mint az első kötet. Mindenki talál benne valamit, ami könnyebbé teszi az életét.”

Puskás Peti

Film: Kilakoltatás

„A minap láttam ezt a filmet, és isteni volt. Nagyon szeretem a magyar filmeket, ezt tudom ajánlani az rtl.hu olvasóinak.”

Könyv: Magyarország globális története

„Közelebbről megismerhetjük az ország elmúlt évtizedeit, és rengeteg érdekességet is megtudhatunk kulturális vagy éppen társadalmi szempontból. Kifejezetten izgalmas volt számomra, hogy a vegetáriánus életmód gyökere egészen az 1860-as évekig nyúlik vissza. Akkor jött létre a Magyar Vegán Egyesület.”

Ezeket a könyveket és filmeket ajánlják az ünnepekre az RTL sztárjai

Kamarás Norbi

Film: Reszkessetek betörők

„Minden karácsonykor megnézem, ez a film hoz hangulatba az ünnepekkor.”

Balázs Merci

Film: A Wall Street farkasa

„Ez egy olyan film, amit bármikor szívesen visszanézek. DiCapriót is nagyon-nagyon kedvelem, szerintem az egyik legjobb színész.”

 

Könyv: Rhonda Byrne – A Titok

„13 vagy 14 évesen olvastam először ezt a könyvet, ami a vonzás törvényéről szól. Ha arra gondolsz, amit nagyon-nagyon szeretnél, valóra is válik. Nekem eddig minden bejött, amit szerettem volna az életben. Idén pont arra gondoltam, hogy én szeretnék lenni a BeleValóVilág műsorvezetője, és be is teljesült az álmom.”

Nagy Alexandra

Film: Holiday

„Igazi bájos, bekuckózós film. Teljesen mindegy, hogy a családdal, a barátokkal vagy a szerelmeddel nézed. Kate Winslet, Cameron Diaz és Jude Law is játszik benne. Cuki az egész!”

Könyv: Edith Eva Eger – A döntés

„Annak ellenére, hogy mennyire nehéz a témája, nagyon pozitív életszemléletet tanít. Megmutatja, hogy egy adott helyzetben hogyan hozza ki a legjobbat magából az ember. Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam!”

Ezeket a könyveket és filmeket ajánlják az ünnepekre az RTL sztárjai

Járai Máté

Film: Az angol beteg

„Nagyon sokan hasonlítanak Ralph Fiennes-hoz, amire büszke is vagyok. Számomra ő a leghitelesebb és legfantasztikusabb színész, minden filmjét ajánlom. Az angol beteget bármikor vissza tudom nézni. Amikor először láttam, alig bírtam felkelni a székből. Bárki, aki valaha volt szerelmes, annak látnia kell!”

Könyv: Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve

„Családtagként is rengeteg olyan történetet ismertem meg a könyvből, amit korábban nem hallottam Mari mamáról. Aki elolvassa ezt a könyvet, nemcsak Törőcsik Mariról, hanem a kor színházi világáról is sok mindent tudhat meg. Elképesztően büszke vagyok, hogy rólam is szó van benne. Mindig itt van a könyv az éjjeliszekrényemen, és néha újraolvasok egy-egy fejezetet belőle. Ez számomra mindig is biblia lesz, az egész életemet végig fogja kísérni.”

Muri Enikő

Film: Last Christmas

„Nagyon szeretem ezt a filmet. Emilia Clarke egy eléggé botrányos csajszit játszik benne. Nem happy enddel végződik, de nagyon szép a vége. Nagy klasszikusokat is szeretek, mint a Titanic, a Forrest Gump vagy Az éhezők viadala.”

Könyv: A szürke ötven árnyalata

„Nem tartom magamat nagy olvasónak, de ez nagyon lekötötte a figyelmem, és úgy tudtam elolvasni a könyvet, hogy észre sem vettem, hogy átpörgettem 150 oldalt.”

Kocsis Tibor

Film: Oroszlán

„Egy indai kisfiú történetét meséli el, aki gyermekkorában felszáll egy vonatra. Közben elalszik, és rossz helyen száll le, majd árvaházba kerül. Ez egy nagyon megindító alkotás, ráadásul igaz történeten alapszik. Nicole Kidman is játszik benne, akit nagyon szeretek. Pont a minap gondolkodtam rajta, hogy a családdal megnézzük, mert még nem látta mindenki, és meg szeretném mutatni nekik.”

Kecsmár Alexandra

Film: Ruben Brandt, a gyűjtő

„Aki szereti a pszichológiát és a képzőművészetet, annak tetszeni fog. Nem vagyok az animációs filmek rajongója, de ennek minden percét imádtam. Emellett a Süti, nem süti című Woody Allen filmet is ajánlom.”


Könyv: Edith Eva Eger – A döntés

„Ha idén csak egy könyvet olvasol el, akkor ez legyen az. Az író a legborzalmasabb élethelyzetekben is meglátta a csodát és az élet értelmét. A könyvet olvasva rájön az ember, hogy minden csak hozzáállás kérdése.”

#Kultúra#RTL Klub#nagy ervin#film#peller anna#puskás-dallos peti#könyv#ajánló#frohner fecó#schumacher vanda#Tihanyi Péter#kamarás norbi#balázs merci#nagy alexa#járai máté#muri enikő#kocsis tibó#kecsmár alexandra

Címlapról ajánljuk