Kultúra

Bob Dylan lebukott, nem kézzel írta alá a méregdrága könyveit

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 15:14

A vásárlóknak feltűnt, hogy minden példányban pontosan ugyanúgy néz ki az aláírása.

Bocsánatot kért Bob Dylan, miután kiderült, hogy nem saját kezűleg írta alá könyve különleges kiadásának példányait – számolt be a CNN.

A rajongók 599 dollárt (234 ezer forint) fizettek ki azért, hogy szert tegyenek egy példányra a zenész A modern dal filozófiája című könyvének mindössze 900 példányban kiadott változatából, amit úgy hirdettek, hogy Bob Dylan kézzel írta alá. A vásárlók az interneten összehasonlították könyveiket, és kiderült, hogy mindegyikben pontosan ugyanúgy néz ki a zenész aláírása.

Szombaton Bob Dylan Facebook-oldalán személyesen ismerte be, hogy egy aláírások sokszorosítására való gépet használt, mert gyakori szédülése megakadályozta, hogy kézzel írja alá a könyveket. Azt írta: miközben a határidők szorították, felajánlották neki az aláírása gépi sokszorosítását azzal, hogy ez mindennapos a művészi és irodalmi életben. Közölte: rosszul ítélte meg a helyzetet, és vissza akarja csinálni a történteket, kiadójával és partnereivel egyeztet a jóvátételről.

A Simon & Schuster kiadó is megerősítette, hogy Bob Dylan nem kézzel írta alá a könyveket, és visszatérítést ígért a vásárlóknak.

Nyitókép: MTI/EPA/Domenech Castello

#Kultúra#bob dylan#hamisítás#könyv#aláírás#dedikálás

Címlapról ajánljuk