Kultúra

Megszólalt Szacsvay László arról, hogy hogyan került a Trianon-lemezre a dala

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 13:52

Szacsvay László szerint „a színész oda megy, ahova hívják”.

Ahogy mi is beszámoltunk róla: Lesz, lesz, lesz címmel lemezt adott ki a várpalotai Trianon Múzeum, amelyen közlésük szerint a 12 legszebb magyar irredenta dalt adják elő „korszerű zenei alapokon” olyan ismert művészek, mint Varga Miklós, Pataky Attila, Kardos-Horváth János, Varga Viktor, Kalapács József, Kautzky Armand vagy Szacsvay László – akiről most kiderült, hogy nem is tudta, hogy erre a lemezre fog felkerülni a dala.

A színművészt a Népszava kereste meg, hogy szerepléséről kérdezze. Ő azt mondta: „A felvétel minimum két évvel ezelőtt készült. Elhívott egy fiatalember, jó nóta volt, elénekeltem. Tetszett a dal, fogalmam nem volt róla, mire fogják használni, és nem is kérdeztem ezt.”

Az albummal kapcsolatos felháborodással kapcsolatban értetlenségét fejezte ki. Felidézte: a Budapest Orfeum idején senkit sem bántottak az efféle dalok, valamint „a színész oda megy, ahová hívják”.

Szacsvayról nemrég az RTL Híradó is tudósított: a színész épp akkor ünnepelte 75. születésnapját, amikor egy 75 éves, születésnapját ünneplő nagypapát alakított a színpadon. Az előadás után kollégái felköszöntötték, és még a darab írója, Szakonyi Károly is ott volt a nézők között.

 

Nyitókép: RTL Híradó

#Kultúra#szacsvay lászló#trianon#dal#lemez#színész

Címlapról ajánljuk