Kultúra

Nem vette át a Junior Prima díjat Vilmányi Benett, mert megkérték, hogy ne politizáljon a köszönőbeszédében

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 10:02

Szerinte nehezen lehet politikamentesen fogalmazni manapság.

Megköszönte az elismerést, de nem vette át a Junior Prima díjat kedd este Vilmányi Benett színész, mert feldühítette, hogy az átadó előtt megkérték: ne politizáljon beszédében.

A Telex azt írja: a színész az utolsó pillanatban érkezett a díjátadóra, és eredetileg pár nem politikamentes mondatot akart mondani, ugyanis szerinte manapság nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, ha a művészetekről van szó.

Miután ő volt az első, akit színpadra szólítottak, és addig nem is tudott lehiggadni, dühös hangvételű beszédet mondott. Arról beszélt, hogy a politika és a kultúra összetartozik, és annak dacára mond le a díjról, hogy nagyon kevés pénzért dolgozik.

Úgy véli, a gesztust méltóságteljesebben is megtehette volna, de utólag nem bánta meg, hogy lemondott a díjról.

Rajta kívül Barta Ágnes, a Nemzeti Színház, Benedek Dániel, a kaposvári Csiky Gergely Színház, Hartai Petra, a Budaörsi Latinovits Színház és Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagjai érdemelte ki a díjat. A hattagú zsűrit Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója alkották.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Kultúra#junior prima#díj#politika#színész#tiltakozás

Címlapról ajánljuk