Kultúra

J. K. Rowling tagadja, hogy saját magáról mintázta volna a transzfóbiával vádolt karakterét, de a könyvét ettől még mindenki utálja

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 1. 13:02

Ismét botrány Rowling körül.

Nemrég jelent meg J. K. Rowling új regénye, amit a Robert Galbraith álnév alatt adott ki. A bűnügyi könyv főszereplője egy YouTube-er, aki online trollok célpontjává válik, akik többek között transzfóbiával vádolják őt.

A Harry Potter szerzője, aki korábban számos alkalommal online trollok célpontjává vált, akik többek között transzfóbiával vádolták őt, azt állítja: a The Ink Black Heart című műnek semmi köze sincs a valósághoz.

A blogján arról írt a 24.hu szerint: „Szeretném nagyon egyértelműen tisztázni, hogy ezt a könyvet nem válaszként írtam mindarra, ami velem történt. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy amikor mindez megtörtént, azok, akik már olvasták a kézirat akkori változatát, azt kérdezték, látnok vagyok-e. Nem vagyok látnok, ez egyszerűen csak azoknak a furcsa fordulatoknak az egyike. Az élet néha jobban imitálja a művészetet, mint amennyire az ember szeretné”.

Az internetezők viszont nagyrészt nem fogadják el a magyarázatát, a kritikusok pedig részben az önsajnáltatás vádja miatt pontozták le a könyvet. Még olyan, hagyományosan konzervatív újságok kritikusainak sem tetszett, mint a Times, vagy a „woke ideológiát” gyakran ostorozó Daily Telegraph.

Nyitókép: Dave J Hogan / Getty Images

#Kultúra#j. k. rowling#regény#transzfóbia#harry potter#internet#kritika

Címlapról ajánljuk