kultúra

Elárverezik a legendás Omega karórát, amit Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalniban viselt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 10:52

Kalapács alá kerül James Bond szmokingja és egy Aston Martin DB5 replika is.

A Christie's aukciósháznál egy nagy James Bond-árverés keretében kalapács alá kerül a 007 Nincs idő meghalni című filmben Daniel Craig által viselt Omega Seamaster 300M 007 limitált kiadású karóra. Ez a Seamaster kifejezetten a színész utolsó Bond-filmjéhez készült.

Az árverésen az az óra lesz megvehető, ami a filmvásznon is feltűnik James Bond csuklóján.

A Christie’s a filmgyártójával, az EON Productions-szel együttműködve hatvan James Bondhoz köthető tárgyat fog elárverezni. 25 tételre élőben lehet majd licitálni 2022. szeptember 28-án, a maradék 35-re viszont már online is le lehet csapni szeptember 15. és október 5. között.

A szóban forgó Omega Seamaster egyébként egy 42 mm széles, titántokos, antik katonai óra hatását keltő modell. Az indexek szándékosan sárgák, a számlap pedig barna, hogy úgy tűnjön, mintha egy régi, sokat megélt karóráról lenne szó.

Elárverezik Daniel Craig 007 Nincs idő meghalniban viselt Omega karóráját
Fotó: Omega

Ezek az órák egyébként már kereskedelmi forgalomban vannak, bárki által megvehetők, nagyjából 9100 euróba, vagyis mostani árfolyamon 3,6 millió forintba kerülnek. A koronavírus miatt tologatott bemutató a modell értékesítését nem befolyásolta, így az a fura helyzet állt elő, hogy az órák és a Bond-mozik rajongói sokkal hamarabb a kezükbe vehették az új Seamaster 300M 007-et, minthogy megláthatták volna, hogyan áll Daniel Craigen a filmben.

A Christie's szerint a színész által hordott óra akár 10 millió forint körüli összegért is elkelhet, bár azt érdemes ehhez a becsléshez hozzátenni, hogy a licitek hajlamosak elszállni, így megeshet, hogy ennél sokkal több pénzt fognak fizetni Craig Omegájáért.

Az említett hatvan tárgy között van még egy Bond által viselt szmoking és az a replika Aston Martin DB5 is, amit a forgatások alatt használtak.

Nyitókép: Omega

#kultúra#omega#omega seamaster#007 nincs idő meghalni#karóra#daniel craig

Címlapról ajánljuk