Kultúra

Egy új könyv azt állítja, hogy Harvey Weinstein Don Juannak képzelte magát, pedig ürülékszaga volt

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 18:23

Erről korábban már az egyik vádlója is beszélt. 

Hamarosan megjelenik Ken Auletta író-újságíró Hollywood Ending: Harvey Weinstein and the Culture of Silence című könyve, amelyben az ex-producer egykori munkatársai, alkalmazottai, családtagjai és vádlói szemmel láthatóan nem fogják vissza magukat, amikor Weinsteinnel való kapcsolatukról mesélnek – írja a The Wrap

A vallomások Weinstein saját önképéről is szólnak, és arról is, hogy mennyire taszító volt az áldozatai szemében. Néhányan a személyes higiéniája hiányáról beszéltek, ahogy arról már korábban is beszélt az egyik vádlója. 

„Tényleg azt hitte, hogy ő Isten ajándéka, egy Don Juan” – mondta Auletta nemrég a Fox Newsnak. A könyvében az író és a New Yorker kritikusa leírja, hogy Weinstein egyik vádlója, Jessica Mann 2020-ban egy manhattani bíróságon azt mondta, hogy a férfinak „ürülékszaga” volt akkor, amikor 2013-ban megerőszakolta őt. 

„Amikor először láttam őt teljesen meztelenül, úgy éreztem, torz és interszexuális” – mondta Mann a tárgyaláson. „Nincsenek heréi, és úgy tűnik, mintha vaginája lenne” – tette hozzá. 

A fizikai megjelenését kritizáló tanúvallomások ellenére „Harvey fejében volt valami elképzelés, hogy a teste vonzó” – magyarázta Auletta. 

A 70 éves Weinstein jelenleg 23 év börtönbüntetését tölti nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt. Auletta könyve azt szeretné feltárni, Weinstein hogyan szerzett ekkora hatalmat, és hogyan sikerült évtizedeken át megúsznia a bűneit. 

Nyitókép: Spencer Platt/Getty Images

#Kultúra#harvey weinstein#szexuális zaklatás#szexuális erőszak#szarszag

Címlapról ajánljuk