Kultúra

Meghalt a Maffiózók Paulie-ja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 9. 9:19

A kultsorozat egyik főszereplőjét alakító Tony Sirico péntek reggel távozott az élők sorából. 79 éves volt.

79 éves korában elhunyt Tony Sirico, a Maffiózók című kultikus tévésorozat színésze, írja a The Guardian. Sirico péntek reggel bekövetkezett haláláról családja számolt be.

A színész a Maffiózók mind a hat évadában szerepelt, Paulie "Walnuts" Gualtieri szerepét játszotta James Gandolfini mellett.

Tony Siricót fia, lánya, testvére, unokái és számos rokona és barátja gyászolja. A színész testvére, Robert Sirico atya Facebookon azt írta, hogy „Nagy szomorúsággal, de hihetetlen büszkeséggel, szeretettel és rengeteg kedves emlékkel szeretné tájékoztatni önöket a család Gennaro Anthony 'Tony' Sirico 2022. július 8-án reggel bekövetkezett haláláról.”

Menedzsere, Bob McGowan a Hollywood Reporter című lapnak elmondta, hogy Sirico az elmúlt években demenciával küzdött, és egy Fort Lauderdale-i idősek otthonában halt meg.

A színészt július 13-án temetik New York-ban, Brooklynban, a búcsúszertartást testvére vezeti.

A Sopranos sztárja, Michael Imperioli, Instagramon tisztelgett Sirico előtt, „drága barátomnak, kollégámnak és bűntársamnak” nevezve őt.

„Tony olyan volt, mint senki más: olyan kemény, hűséges és nagyszívű volt, mint bárki más, akit valaha ismertem” – írta Imperioli. „Annyi mindenben voltam mellette: jó és rossz időkben egyaránt. De leginkább a jóban. És rengeteget nevettünk. Christopher és Paulie néven megtaláltuk a közös hangot, és büszkén mondhatom, hogy a legjobb és legszórakoztatóbb munkáim nagy részét az én drága barátommal, Tonyval végeztem. Örökké hiányozni fog.”


Az 1942-ben New Yorkban született Sirico karrierje során gyakran alakított gengsztereket filmekben, többek között a Goodfellasban, a Zsaruk földjén és a Mickey Blue Eyesban. Eredetileg a Sopranosban Junior bácsi szerepére jelentkezett. A sorozat készítője, David Chase ehelyett Paulie Gualtieri szerepét ajánlotta fel neki, amit Sirico azzal a feltétellel fogadott el, hogy a karaktere „nem válik patkánnyá”.

Nyitókép: Bobby Bank / Getty Images

#Kultúra#tony sirico#meghalt#halálhír#elhunyt#maffiózók#színész

Címlapról ajánljuk