Kultúra

Nincs biztos fedezet, de meghirdetik az Átrium következő évadát

rtl.hurtl.hu

2022. július 8. 8:01

A kormányt pedig megkérdezték, lehet-e egy perccel rövidebb a tűzijáték.

„Az Átrium nézői az elmúlt nagyjából egy hétben olyat tettek, amit ennek az országnak a kulturális élete régen látott: összefogtak, nem felszólításra, hanem maguktól. Érezhető erő jelent meg a városban, amely, úgy tűnik, még akár képes lehet arra is, hogy megmentsen egy színházat” – írja az Átrum színház vezetése a Facebookon. 


Majd így folytatják a péntrekre virradóra kitett bejegyzést: „Immár több mint 40 millió forint érkezett be a gyűjtésből, és ebben még nincs benne a mai elképesztő nap végleges eredménye. Ti kifejeztétek azt az igényeteket, hogy erre a színházra szükségetek van. Fontos tudnotok, hogy a színház működtetéséhez évente több száz millió forintra van szükség, de ezt elsősorban nem tőletek várjuk, hanem azoktól, akik a kultúrára szánt közpénzek felett döntenek.”

Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében, meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát

– írják.

Mint arról beszámoltunk, a színház nemrég nehéz helyzetbe került, úgy tűnt, július 15-tel be kell zárni, azóta azonban példátlan nézői összefogás indult.

Az Átrium nemrég azzal a kérdéssel fordult a kormányhoz, hogy ha már  Európa legnagyobb tűzijátékát rendezik augusztus 20-án, nem lehetne-e a meghírdetett 32 perces műsor egy perccel rövidebb, és így a különbözetből megmaradhatna a „KV Társulat, a Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, a Nézőművészeti Kft., a Láthatáron Csoport, a SzínMűHely Alapítvány, a MU Színház, a SÍN Arts and Culture Center, a THEALTER, a Veres 1 Színház, a Gólem Színház, a MáSzínház, RÉV Színház, a Füge Produkció, a Káva,  a Proton Theatre, a Pintér Béla és Társulata, a Centrál Színház és esetleg az Átrium is, és még maradna is belőle, amit arra költenének, amire akarnak”.

Nyitókép: Átrium / Facebook

#Kultúra#átrium#támogatás#színház#alföldi róbert

Címlapról ajánljuk