Kultúra

Kihátrált a kormány az Ukrajnáért tartott segélykoncert mögül, de nem marad el a rendezvény

rtl.hurtl.hu

2022. június 12. 12:03

Az eseményen A nép szolgája szereplői is fellépnek.

Több hetes egyeztetés után lemondta a magyar állam azt a segélykoncertet, amelyen Ukrajna legismertebb színészei, énekesei, művészei a Várkert Bazárban léptek volna fel. A rendezvény mégsem marad el, a ferencvárosi önkormányzat befogadta az eseményt, így azt a Bakáts téren tartják csütörtökön este hét órától – írja a Telex.

A fellépők között lesznek az RTL Klubon vetített A nép szolgája című sorozat szereplői is. A Budapestre látogató művészek közt vannak, akik három hónap után most először hagyják el Ukrajnát, eddig humanitárius segélyeket szerveztek, adományokat vittek a frontvonalba vagy hazájukban koncertezve támogatták a katonák harci szellemét. Most európai turnéra indultak, Lengyelországban pénteken este 12 ezren vettek részt a koncertjükön. Budapesten kívül Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is fellépnek.

A budapesti koncerten adományokat gyűjtenek, amit humanitárius és egészségügyi célokra fordítanak. A Miniszterelnökség sajtóirodája egyelőre nem válaszolt a Telex kérdésére, hogy miért hátrált ki az esemény mögül a kormány.

Illusztráció: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

#Kultúra#koncert#kormány#ukrajna#A nép szolgája#ferencváros

Címlapról ajánljuk