Kultúra

Meghalt a legendás rádiós, Kristóf Gábor

rtl.hurtl.hu

2022. április 17. 11:52

Kristóf Gábor megkapta a Kazinczy-díjat, a Legszebben Beszélő Rádiós kitüntetést is.

72 éves korában elhunyt Kristóf Gábor, a Magyar Rádió és a Calypso, valamint a Trend FM rádió egykori munkatársa, a Legszebb Hangú Rádiós díj birtokosa, számolt be a Media1. A halálesetről felesége, Lukács Angéla adott hírt a Facebookon.

„Szép, daliás fiatal férfi volt. Nem lehetett nem észrevenni. És kedves, és végtelenül megnyerő. Első látásra beleszerettem. Szerencsére az érzés kölcsönös volt. Negyvenhat boldog, gyönyörű évet éltünk együtt. Bár az utolsókat beárnyékolta a betegsége” – írta Kristóf Gábor felesége.

Kristóf Gábor 1949-ben született. A Petőfi Rádió Ötödik Sebesség című műsornál, a Magyar Rádiónál kezdődött a rádiós karrierje, ahol összesen 33 évet töltött, de szerkesztője volt a Reggeli Csúcs című műsornak is.


Kristóf Gábor a rendszerváltást követően a Krónika című hírműsor vezető szerkesztője volt. Dolgozott a legendás Calypso Rádió főszerkesztő-helyetteseként és a Trend FM-nél is mint szerkesztő-műsorvezető.

Kristóf Gábor megkapta a Kazinczy-díjat, a Legszebben Beszélő Rádiós kitüntetést, az Állami Ifjúsági Díjat és az Év Rádiósa díjat is.

#Kultúra#gyászhír#kristóf gábor#rádió

Címlapról ajánljuk