Kultúra

Aukción árverezik el Ennio Morricone hatalmas római lakását

Dévai LászlóDévai László

2022. április 13. 12:28

Egyesek szerint ez Róma legcsodásabb lakása.

A Christie's aukciósház árverésén kerül kalapács alá a 2020-ban elhunyt Oscar-díjas zeneszerző, Ennio Morricone Róma szívében fekvő, ezer négyzetméteres lakása – írja az MTI.

A kétszintes, 20 szobás, nyolc fürdőszobás, hatalmas fogadóteremmel rendelkező tetőtéri lakás a Piazza Venezián található, és csodálatos kilátás nyílik belőle a Capitoliumra és a II. Viktor Emánuel-emlékműre.

Az eladással Morricone gyermekei bízták meg a Christie's aukciósházat. Olasz sajtóértesülések szerint a lakás kikiáltási ára 12 millió euró (4,5 milliárd forint) lesz.

Maga a lakás a 15. században épült, számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található. A házat az a Giacomo Della Porta tervezte, aki a Szent Péter-bazilika kupoláját is készítette.

A nappalik teraszra nyílnak, ahonnan körpanoráma nyílik az örök város háztetőire. A lakásban számos interjú készült Morriconével, és az Ennio című dokumentumfilm egy részét is ott forgatták, melynek rendezője az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore volt.

Nyitókép: Luciano Viti / Getty Images

#Kultúra#ennio morricone#róma#lakás#árverezés#aukció

Címlapról ajánljuk