Kultúra

Meghalt Lippai László

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 10:47

A Madách Színház színművésze szerepelt a Drága örökösökben is.

Szerdán hajnalban, hosszú és súlyos betegség után elhunyt Lippai László színművész – közölte Facebook oldalán a Madách Színház. 62 éves volt.

Pályája során rengeteg tévésorozatban láthatták a nézők, legutóbb a Drága örökösökben, a Jóban-rosszban című sorozatban, korábban az Angyalbőrben és a Kisváros sorozatokban.

 

1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül emlékezetes a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziája, a Chicagóban Mary Sunshine, az Operaház fantomjában Monsieur André, a Producerekben Carmen Ghia alakja. Nagyjátékfilmekben is feltűnt, többek közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben.

Szinkronszínészként kölcsönözte a hangját Matthew Brodericknek, Semir Gerkhannak a Cobra 11-ben és Son Gokunak a Dragon Ballból.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti. A társulat mellett búcsúznak tőle gyermekei, Anna és Levente, valamint felesége, Krisztina – írta a színház.

Nyitókép: Székhelyi József és Lippai László az Aranyborjú főpróbáján 2014. április 24-én – Fotó: MTI / Kallos Bea

#Kultúra#meghalt#lippai lászló#színház#madách színház#Drága örökösök

Címlapról ajánljuk