Kultúra

Bruce Willis tavalyi filmjei olyan rosszak, hogy az már külön kategória

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 12:24

Még csak a jelölteket jelentették be a legrosszabb filmeknek és színészeknek kiosztott Arany Málnán, de Willis már teljesen biztosan kapni fog egyet. 

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az Oscar-díj ellenpontjaként az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait „jutalmazzák”. A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián.

A jelöltek nevét hétfőt tették közzé a szervezők, és abban volt egy nagy meglepetés, Bruce Willis. Az amerikai színész ugyanis nem csak simán jelölték, hanem egy egészen külön kategóriát kapott, miután nyolc filmben is szerepelt tavaly:

A legrosszabb színészi teljesítmény Bruce Willistől egy 2021-es filmben.

Mellette Amy Adams egyszerre két kategóriában is esélyes az „elismerésre”: a legrosszabb színésznő díjának tulajdonosa lehet a Nő az ablakban című filmben nyújtott alakításáért és mellékszereplőként a Kedves Evan Hansen című filmért.

A legrosszabb színész Arany Málna-díjára esélye mások mellett Scott Eastwood (Veszélyes), LeBron James (Space Jam - Új kezdet) és  Mark Wahlberg (Végtelen).

A legrosszabb film díjára jelölték a Space Jam - Új kezdetet, a Végtelent, a Nő az ablakbant, a Karen című thrillert és a Diana című musical. Utóbbi, a Diana hercegnő életéről szóló film nyolc jelöléssel a legtöbb díjra esélyes a citromdíjak 42. kiosztásán.

Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van az Egyesült Államokban és négy tucat más országban. A tagok online regisztrálnak és szavaznak. A nyerteseket hagyományosan az Oscar-gálát megelőző nap hirdetik ki, tehát idén március 26-án.

Nyitókép: Bruce Willis az 57. New York-i Filmfesztiválon. Fotó: Jim Spellman / Stringer / GettyImages

#Kultúra#bruce willis#arany málna#film#mozi#díjátadó

Címlapról ajánljuk