Kultúra

Meghalt Bob Saget humorista, a Bír-Lak sztárja

rtl.hurtl.hu

2022. január 10. 8:04

A 65 éves amerikai színész holttestét egy floridai hotelszobában találták meg. 

Holtan találták Bob Saget amerikai humoristát vasárnap a floridai Orlando egyik szállodájában – közölte hétfőn családja, és a helyi rendőrség. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a 65 évesen elhunyt színész halálát. A helyi rendőrség csak annyit közölt, hogy nincsen nyoma idegenkezűségnek, és semmi sem utalt drogtúladagolásra. A halál pontos okát csak a boncolás fogja kideríteni.

Saget éppen humorestjével turnézott, amikor elhunyt. Egy nappal korábban Ponte Vedra Beachen volt stand-up előadása, amiről a Twitter-oldalán is megemlékezett.

Az amerikai humoristák egymás után búcsúztatták Saget-et, akiről úgy emlékeztek meg, mint az egyik legkedvesebb és legviccesebb ember, akinek hatalmas szíve volt.

Az 1956-ban született Saget a Magyarországon is vetített Bír-Lak című vígjátéksorozatban vált ismertté, amiben egy családapát játszott, aki megözvegyül, és sógora segítségével kezdi el nevelni három gyermekét. Saget 2021-ben a CNN-nek elmondta, hogy teljesen véletlenül kapta meg a szerepet a sorozatban, ami végül nyolc évadot élt meg, és Saget mellett sztárt csinált az Olsen-ikrekből is.

Saget emellett 1989 és 1997 között vezette az Amerika legviccesebb házi videói című műsort is, és ő volt a narrátora az Így jártam anyátokkal című sorozatban is.

Saget karrierjét érdekes kettőség jellemezte. A Bír-Lakban eljátszott szerepe, és az abban szereplő családbarát humor éles ellentétben állt Saget saját fekete humorával: ismert volt arról, hogy élvezettel mesélt mocskos vicceket a Bír-Lakot készítő ABC televízió eseményein, hogy lássa, ahogy a vezetők kínosan feszengenek. 

Ezt az oldalát leghíresebben az Aristocrats című dokumentumfilmben mutatta meg, amiben humoristák azon versenyeztek, hogy ki tudja minél mocskosabban elmondani a címben is szereplő legendás viccet, és sokak legnagyobb meglepetésére az övé lett az egyik, ha nem a legdurvább. 

 

#Kultúra#Külföld#bob saget#halálhír

Címlapról ajánljuk