Kultúra

Vörös szőnyeg és sztárok nélkül tartják meg a Golden Globe-ot

rtl.hurtl.hu

2022. január 6. 20:43

A Grammy díjátadót viszont elhalasztják.

Közönség nélkül tartják meg vasárnap a Golden Globe-díjátadót Los Angelesben, és a sztárok vörösszőnyeges felvonulása is elmarad – számolt be az MTI. A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) közleményében a koronavírus-járvány terjedésére hivatkozik.

A vendégeknek maszkot kell viselniük, és nemcsak oltási igazolást, hanem 48 óránál nem régebbi negatív tesztet is kérnek tőlük a belépéshez. Bár a Golden Globe hagyományosan a filmes díjszezon nyitánya, a Variety szerint idén a szervezőknek egy nagy sztárt sem sikerült meggyőzniük, hogy részt vegyen rajta.

Tévéközvetítés sem lesz, az NBC tévécsatorna még tavaly bejelentette, hogy a HFPA működésével kapcsolatban felmerült etikai kérdések, és a tagság sokszínűségének hiánya miatt nem tűzi műsorra a gálát. A szervezet azonban közölte, hogy az elmúlt hónapokban számos alapvető változást vezetett be, új viselkedési kódexet fogadtak el, és 21 új taggal, köztük fekete újságírókkal bővítették a HFPA-t.

Eközben a Grammy-díjátadó gálát bizonytalan időre elhalasztották. A show-t január 31-én tartották volna egy Los Angeles-i arénában, a CBS televízió élőben közvetítette volna. A szervezők szerint azonban túl nagy kockázattal járna a gála megtartása a járványhelyzet miatt. Tavaly is volt halasztás, akkor január helyett márciusban tartották meg a gálát kisebb közönség előtt, előre felvett részekkel kiegészítve. Idén a házigazda Trevor Noah lett volna.

Egyebek mellett a Sundance Filmfesztivált és a Critics Choice Awards gáláját is elhalasztották – írja az MTI.

Nyitókép: Kyra Sedgwick és Kevin Bacon a 2021-es Golden Globe díjátadón – Fotó: MTI/EPA/HFPA

#Kultúra#koronavírus#golden globe#grammy-díj

Címlapról ajánljuk