Ők voltak a legnépszerűbb magyar és külföldi előadók a hazai rádiókbanA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálta a Youtube és a Spotify adatait is.
Kultúra

Ők voltak a legnépszerűbb magyar és külföldi előadók a hazai rádiókban

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 12:07

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálta a Youtube és a Spotify adatait is.

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdi, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5 – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által elfogadott tanulmányban.

A vizsgálat szerint – amely a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta tavaly a YouTube és a Spotify adatai alapján – 2020-ban elsősorban 2019-ben piacra került zeneszámokat (14,7 százalék) hallgattak a magyarok, ezek háromötöde pedig külföldi eredetű volt. A második helyen a 2020-as dalok álltak 13,8 százalékkal, ezeket követték sorban a megelőző évek alkotásai: az elmúlt hat év tette ki a hallgatott zenék 50,7 százalékát.

Azt írták, hogy a YouTube-on T. Dannyre, Rácz Gergőre és Manuelre kattintottak a legtöbben, míg a kizárólag a külföldiekre vonatkozó rangsort Dua Lipa, 6ix9ine és Topic vezették.

A Spotify összesített listáján betört a top 3-ba a magyar Follow The Flow csapata, Dua Lipa és Ava Max mellé. A magyarok közül pedig a Follow The Flow-t, a Bagossy Brothers Companyt és Dzsúdlót hallgatták a legtöbben – olvasható a tanulmányban.

Nyitókép: Rúzsa Magdi énekel az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Sukorón 2021. augusztus 11-én. – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Kultúra#médiahatóság#rádió#youtube#spotify#népszerűség#ákos#rúzsa magdi#wellhello

Címlapról ajánljuk