Kultúra

A Rákosi-korszakról forgatnak filmet az Elkxrtuk alkotói

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 12:47

A producerpáros új alkotása egy szerelmespár történetén keresztül mutatja be az ötvenes éveket, a rendező Vitézy László lesz.

Az énekesnő címmel készít filmet Kálomista Gábor producer és Helmeczy Dorottya. A fekete-fehér filmet 245 millió forinttal támogatta a Nemzeti Filmintézet, amit Kálomista cége, az Elkxrtukat is jegyző Megafilm készít el. Az előbbi alkotással egyébként nem pályáztak támogatásra, az az alkotók bevallása szerint magánadományokból készült el.

Az énekesnő egy szerelmespár történetén keresztül mutatja be az ötvenes éveket, a rendező Vitézy László lesz. Az Index szerint a történet egy Vali nevű énekesnő és Vince, futballsztár szerelme kapcsolatáról fog szólni, akik disszidálni akarnak, és ezért bíróság előtt kötnek ki.

A főszerepet az Elkxrtukban is játszó Bánovits Vivianne játssza, valamint Herczegh Péter a Nemzeti Színházból. A már félig leforgatott filmben feltűnik Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba is.

Nyitókép: Kálomista Gábor. Fotó: Mónus Márton / MTI

 

#Kultúra#kálomista gábor#az énekesnő#elkxrtuk#film#nemzeti fimintézet#rákosi-korszak

Címlapról ajánljuk