Kultúra

Hizlalni kell Hobót a covid miatti jelentős fogyása után

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 5:52

Mentővel vitték kórházba, ahol hat napig ápolták, most otthon próbál formába lendülni. Naponta kétszer tíz léggömböt kell felfújnia.

Egyre jobban van Földes László, a Hobo Blues Band alapítója a koronavírus-fertőzés után. A Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy elkapta a covidot, és hat napot töltött kórházban. Úgy fogalmazott, az első éjszaka pokoli volt, utána viszont gyorsan javult az állapota.

Lefogyott nyolc kilót, de már négyet visszahízott, hála felesége szakácstehetségének – mondta Hobo, akinek napi ötszöri étkezést írtak elő.

Az evés mellett mozognia is kell, szobabiciklizik. 15 perccel kezdte, már fél órát teker, a cél a 40 perc. Mellette súlyzózik, és a tüdejét is erősítenie kell, ezért naponta kétszer tíz léggömböt kell felfújnia – azt mondja, ez sírba viszi.

Sajnálja, hogy Kóbor János Mecky búcsúztatójára nem mehetett el. Reményei szerint januárban folytathatja a József Attila-estjét a Nemzetiben és a Déryné-program felkéréseinek is igyekik eleget tenni. Februárban pedig jön a két éve csúszó koncert, amely eredetileg a 75. születésnapján lett volna.

Nyitókép: Földes László (Hobó) a 24. Művészetek Völgye fesztivál sajtótájékoztatóján a budapesti Design Terminálban 2014. május 28-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

 

#Kultúra#hobo#földes lászló#covid#koronavírus#kórház#koncert

Címlapról ajánljuk