Külföld

Kutyák martak halálra egy kisfiút Székelypeteken

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 30. 15:24

A 11 éves fiú ételt akart vinni dél körül a mezőre az édesapjának, amikor a család kutyái rátámadtak.

Kutyák halálosan megsebesítettek egy 11 éves kisfiút a székelyföldi Kányád községhez tartozó Székelypetek nevű falu közelében pénteken – jelentette a Székelyhon című hírportál.

A lap Péter Szilárdtól, a Hargita megyei mentőszolgálat vezérigazgatójától megtudta: a kisfiú a mezőre indult édesapjához, hogy ételt vigyen neki, a tragédia pedig útközben történt. Indulás előtt még telefonon jelezte, hogy útnak indult, ám mivel nem érkezett meg, keresni kezdték. Mint kiderült, útközben kutyák támadták meg – amikor rátaláltak, harapásnyomok borították az egész testét, a nyaki ütőere is sérült – írta a hírportál.

A mentősök a helyszínre érkezéskor már csak a 11 éves fiú halálát tudták megállapítani.

Maria Plumbu, a Hargita megyei rendőrség szóvivőjének közlése szerint a 112-es segélyhívószámra dél tájban érkezett riasztás. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a gyermekre a család állatőrző kutyái támadtak rá a házuk melletti legelőn, ahol a kisfiú a gazdaságban nevelt állatokat akarta összeterelni.

A fiú holttestét a hatóságok boncolás céljából elszállították, a tragédia körülményeinek tisztázására ügyészségi vizsgálat indult.

Nyitókép: Molnár-Bernáth László/MTI

#Külföld#kutya#kutyatámadás#románia#székelyföld#halál

Címlapról ajánljuk