Külföld

Ukrajna elismerte: drónokkal támadta meg Moszkvát

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 22. 14:07

Az ukrán hadsereg nagyjából 50 drónt vetett be Oroszország területén.

Közel 50 drónnal támadta meg Ukrajna Oroszországot Moszkvában és más régiókban, ismerte be Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a Kyiv Independent szerint. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a műveletet az eddigi legnagyobb Moszkva elleni támadásnak nevezte.

Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy a drónokat moszkvai területen lőtték le, amikor a főváros felé tartottak. Budanov szerint a drónok célpontja egy Moszkva külvárosában, Podolszk kerületben lévő jelzőszolgálati központ, valamint a közeli Osztafjevó repülőtér volt.

A szerda hajnali dróntámadásról Moszkva polgármestere korábban azt mondta, az orosz légvédelmi egységek legalább tíz, az orosz főváros felé repülő drónt semmisítettek meg, egy részüket Podolszk felett, a Kremltől 38 kilométerre fekvő városnál.

A lassan két hete tartó kurszki ukrán támadást az orosz hadsereg mindeddig nem tudta felszámolni. A Kremlnek presztízsveszteséget jelent a kurszki offenzíva, nemcsak azért, mert több mint 150 ezer embert kellett evakuálniuk a térségből, de azért is, mert a felvételek szerint 18-19 éves sorkatonák is fogságba estek.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#drón#támadás#moszkva

Címlapról ajánljuk