Külföld

Nem tetszett neki, tönkretett egy színházi előadást a szlovák államtitkár

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 19. 14:12

Az sem érdekelte, hogy a nézők nem vevők a cirkuszra.

Megzavart egy színházi előadást Štefan Kuffa szlovák környezetvédelmi államtitkár Kisfrankvágása településen – derül ki az Új Szó cikkéből. Kuffa azt állítja, hogy megtámadták, míg az egyik színésznő azt írta közösségi oldalán, hogy az államtitkár leállította az előadást, mire veszekedés tört ki közte és a nézők között.

A Kassai Nemzeti Színház a Moje baby című darabot mutatta be a lengyel határhoz közeli faluban. Kuffa azt mondta:

gyönyörű est volt, folklórelőadás, szentmise, de a végén elindítottak egy perverz felvételt a színpadon, holott kisgyerekek voltak jelen. Amikor figyelmeztettem őket, hogy állítsák le, mert ez nem való ide, és felszólítottam a szülőket, hogy vigyék el a gyerekeket, rudakkal támadtak ránk, összetörték a telefonomat is.


Lukáš Marhefka újságíró szerint Kuffa önkényesen beavatkozott az előadásba, és azután sem volt hajlandó távozni, hogy a nézők felszólították erre.

Elkezdte taglalni, kinek alkalmas az előadás, kinek nem, ki maradhat a nézőtéren

– mondta Marhefka. Az államtitkárt végül a polgármester kísérte ki.

A Kassai Nemzeti Színház közölte: a helyi szervezők kérése volt, hogy ezt a darabot adják elő. Bár az előadás csak 18 éven felülieknek ajánlott, a helyi szórólapokon ezt nem tüntették fel. Emiatt a szervezők elnézést kértek a színháztól, de az intézmény úgy látja: ez sem jogosít fel senkit arra, hogy beavatkozzon az előadásba és elkezdje kihajtani a nézőket. Hozzátették: a szülők dolga megítélni, hogy a korhatáros darabot megnézhetik-e a gyerekek.

A darabot végül a közönség kérésére más helyszínen, de végigjátszották a szereplők.

Nyitókép: Facebook / Štefan Kuffa

#Külföld#szlovákia#színház#botrány

Címlapról ajánljuk