Külföld

Elvis Presley birtokára szervezett kényszerárverést, letartóztatták a csalót

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 17. 10:00

A nő hitelszerződést hamisított.

Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt pénteken a hatóságok, aki a néhai énekes sztár családi birtokára, Gracelandre akart kényszer-árverést elrendeltetni, írja az MTI.

Az ügyészség közlése szerint az 53 éves Lisa Jeanine Findley azt állította, hogy Elvis Presley tavaly elhunyt lánya, Lisa Marie Presley az ingatlant ajánlotta fel egy 2018-as hitel fedezeteként, majd a kölcsönt nem fizette vissza. 

A nő hitelszerződést hamisított, majd egy Memphis-i napilapban még májusban közzétette az árverésről szóló közleményt, ami szerint a legmagasabb árajánlat győzött volna.

Az 5 hektáros birtokra vonatkozó árverési hirdetmény szerint, a Promenade Trust, ami az ingatlan és a rajta található Elvis Presley múzeum, a Graceland múzeum kezelője 3,8 millió dollárral tartozik.

Az árverezési felhívás megjelenését követően Riley Keough, Elvis Presley unokája fordult bírósághoz csalás miatt, aki tavaly megörökölte a tulajdonjogot, a bíró ezt követően ideiglenes rendelkezéssel leállította az árverési folyamatot. A perirat szerint Lisa Marie Presley soha nem fordult hitelért a hamisított dokumentumokban szereplő pénzügyi vállalkozáshoz, és az is kiderült, hogy az iraton szereplő közjegyző aláírását valószínűleg szintén meghamisították.

A bírói beavatkozást követően Tennessee állam főügyészsége indított nyomozást, majd júniusban átadta az ügyet a szövetségi hatóságoknak, amelyek elrendelték a csalással gyanúsított nő letartóztatását.

A vádemelés bejelentése egybeesett Elvis Presley halálának évfordulójával, aki 1977. június 16-án a ma kulturális zarándokhelynek számító birtokán, Gracelanden halt meg.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#elvis presley#graceland#csaló

Címlapról ajánljuk