Külföld

Szabálytalanul küldték el a dolgozót, 215 millió forintos kártérítés jár neki

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 14. 14:46

Elon Musk levelet írt az alkalmazottaknak miután átvette a Twittert, és ha valaki nem válaszolt az üzenetre, ki volt rúgva. 

Egy eldöntendő kérdés állt Elon Musk levelében, amit még akkor küldött ki a Twitter (mai nevén X) dolgozóinak, amikor a tulajdonába került a közösségi oldal: 

része akar lenni a vállalat jövőjének vagy sem? – kérdezte a cégvezér a dolgozóktól. 

A Guardian cikke szerint aki nemmel válaszolt, vagy egyáltalán nem reagált azt kirúgták háromhavi végkielégítéssel, ezeket a feleleteket ugyanis felmondásként értékelték. Az egyik dolgozó – aki történetesen egyáltalán nem reagált – azonban nem hagyta annyiban, és pert indított a Twitter ellen, amit végül meg is nyert. 

A levélben egyébként azt fejtegette Elon Musk, hogy a jövőben rendkívül keményen kell majd dolgozni. „Csak a kivételes teljesítmény minősül megfelelőnek” – fogalmazott a milliárdos cégvezér, azaz aki igennel felelt, rengeteg túlórára és stresszre mondott igent.  

A bíróság végül 550 ezer eurós (nagyjából 215 millió forintot) ítélt meg a volt alkalmazottnak, ez az összeg pedig Írország történetének legmagasabb kártérítése. A dolgozó egyebek mellett azzal érvelt, hogy nem jelezte felmondási szándékát, ráadásul a levelet kétkedve fogadta, azt hitte valamilyen vírus. 

Nyitókép: Zbigniew Meissner/MTI/EPA-PAP

#Külföld#elon musk#twitter#dolgozó

Címlapról ajánljuk