Külföld

A Hamász szerint legalább százan meghaltak az izraeli légicsapásban

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 10. 9:28

A terrorszervezet szerint menekülteknek menedéket nyújtó iskolát ért támadás, az izraeli hadsereg viszont arról számolt be, hogy a légierő terroristák rejtekhelyére csapott le. 

Több mint százan meghaltak és több tucatnyian megsebesültek egy menekülteknek menedéket nyújtó iskola épületegyüttesét ért támadásban a Gázai övezetben – közölte a hivatalos palesztin hírügynökség szombaton, míg az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy a Hamász egyik parancsnoki központját találta el.

A Hamász gázai tájékoztatási minisztériumának közleménye szerint „az izraeli csapások a lakhelyüket elhagyni kényszerült embereket vették célba, miközben a hajnali imádságot tartották”.

Az izraeli hadsereg (IDF) viszont arról számolt be, hogy légiereje (IAF) „csapást mért a Hamász terroristái és parancsnokai számára rejtekhelyül szolgáló irányító központra”.

„Az IAF célzott csapást mért a Hamász terroristáira, akik a Gázaváros Tuffah elővárosában található iskolában működtették egyik parancsnoki és irányító központjukat. A csapást megelőzően számos lépést tettünk a civilek sérüléseinek csökkentésére, többek között precíziós lőszerek, légi megfigyelés és a hírszerzési információk felhasználásával” – közölte az IDF.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Mohamed Szaber/MTI/EPA

#Külföld#izraeli-palesztin háború#légicsapás#Hamász

Címlapról ajánljuk