Külföld

Tömeges dróntámadás érte az oroszországi Lipecket, kitelepítik a lakosságot

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 9. 9:10

A támadás fennakadásokat okoz az energiaellátásban, és hat ember megsebesült.

A nyugat-oroszországi Lipecket és környékét tömeges ukrán dróntámadás érte, a hatóságok kitelepítést rendeltek el – közölte Igor Artamonov helyi kormányzó.

A támadás fennakadásokat okoz az energiaellátásban, és hat ember megsebesült – mondta a kormányzó. Lipeckben rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a város melletti négy falu kiürítését rendelték el. Azt tagadta, hogy az egész város kiürítését elrendelték volna.

„Nem rettenünk meg. Nem adjuk fel. De azt sem engedjük meg, hogy emberek élete kerüljön veszélybe” – írta Artamonov, aki azt is kifejtette, hogy a térségben az összes szórakoztatóipari rendezvényt lemondták, más, például sportrendezvények esetében pedig szigorítják a biztonsági intézkedéseket.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a városhoz közeli légitámaszponton tűz ütött ki.

A megszállt Krím félszigeten fekvő Szevasztopol kormányzója arról számolt be, hogy megsemmisítettek három légi és három vízi drónt.

A RIA orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy az éjszaka a légvédelem 75 ukrán drónt semmisített meg, többségüket Belgorod és Lipeck közelében, ukrán dróntámadást jelentettek Brjanszkból és Kurszkból is, ahol az ukrán erők meglepetésszerű szárazföldi betörést indítottak a héten.

Nyitókép: Andrij Andrijenko/MTI/AP

#Külföld#ukrajna#drón#támadás

Címlapról ajánljuk