Külföld

Összeomlott egy szálloda Németországban

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 7. 9:41

Összeomlott egy szálloda egyik szárnya a németországi a Mosel folyó partján fekvő Kröv településen.

Legalább egy ember meghalt, amikor összeomlott egy szálloda kedd este a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban, a Mosel folyó partján fekvő Kröv településen. Többen a romok alatt rekedtek. 

Az épületben tizennégyen tartózkodtak és öten sértetlenül el tudták hagyni – írta az MTI. A mentőalakulatoknak szerda reggel sikerült négy embert kiemelni a romok alól, köztük egy kétéves gyereket, és a szüleit – írta a DW.

Összeomlott egy szálloda Németországban
Fotó: REUTERS/Alex Kraus

A hatóságok közlése szerint sikerült kapcsolatba lépni a romok alatt rekedt emberekkel, akik közül többen súlyos sérüléseket szenvedtek. A meghalt embert még nem sikerült megtalálni – írta a DW. A Südwestrundfunk (SWR) regionális műsorszolgáltató beszámolója szerint a tűzoltók eleinte mentési munkálatokat megnehezítő omlásveszély miatt nem jutottak be az épületbe.

A helyszínről sugárzott képek alapján egy többszintes, faszerkezetű épület egyes részei omlottak össze, a földön betontörmelék hever. A nyeregtetős épület hátra dőlt, a földszint pedig összeroskadt – írta az MTI. Az épületomlás kiváltó oka egyelőre nem ismert. Erről sem a rendőrség, sem a tűzoltóság nem tudott tájékoztatást adni.

Nyitókép: REUTERS/Alex Kraus

#Külföld#németország#szálloda#omlás

Címlapról ajánljuk