Külföld

Állatvédők szakították félbe Ferenc pápa audienciáját

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 7. 20:10

Azt követelték, hogy a katolikus egyház határolódjon el a bikaviadaloktól.

Állatvédők szakították félbe Ferenc pápa szerdai általános audienciáját – tudósított a Euronews.

Az egyházfő beszéde alatt felállt a PETA állatvédő szervezet két aktivistája, akik „a bikaviadal bűn” feliratú transzparenseket tartottak fel, és arra kérték a pápát, hogy a katolikus egyház szakítson a bikaviadal hagyományával és ítélje el a véres hagyományt. Az aktivistákat végül kivezették.

A PETA szerint minden évben bikák tízezreit gyilkolják meg a bikaviadalokon, amelyek közül sokat katolikus szentek tiszteletére tartanak. Ezeken az eseményeken lándzsákat döfnek a bikákba, komoly fájdalmat okozva az állatoknak.

„Miközben számos ország bölcsen tiltja ezt a beteges szórakozást, Ferenc pápának azonnal el kell ítélnie ezt a véres sportot, és meg kell szakítania a Katolikus Egyház szégyenteljes kapcsolatát a bikaviadalokkal”, közölte honlapján a szervezet.

A PETA rámutatott, hogy Laudato Si’ című enciklikájában Ferenc pápa azt írta: a bármely élőlénnyel szembeni kegyetlenkedés ellentétes az emberi méltósággal, V. Piusz pápa pedig már a XVI. században betiltotta a kegyetlennek ítélt bikaviadalokat.

Nyitókép: Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images

#Külföld#ferenc pápa#állatvédők#PETA#bikaviadal

Címlapról ajánljuk