Külföld

Működési hiba: Zuckerbergék bocsánatot kértek a malajziai miniszterelnök bejegyzésének eltávolításáért

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 9:54

A malajziai elnök a Hamász vezetőjének meggyilkolása miatt fejezte ki részvétét. 

 A Meta Platforms kedden bocsánatot kért, amiért eltávolította Anwar Ibrahim malajziai miniszterelnök közösségi média bejegyzéseit, amelyekben részvétét fejezte ki a Hamász politikai vezetője, Iszmail Hanije meggyilkolása miatt, írja az MTI.

 A Meta szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a Meta elnézést kért a „működési hibáért”, és a posztot „a megfelelő hírértékű címkével” állították helyre.

Az amerikai közösségi médiaóriás „veszélyes szervezetnek” minősíti a Hamászt, a Gázai övezetet kormányzó palesztin iszlamista mozgalmat, és automatikus, illetve emberi felülvizsgálattal akadályozza meg a csoportot dicsőítő tartalmak megjelenését.

 A malajziai miniszterelnök július 31-én a Facebookon és az Instagramon közzétett egy videofelvételt a Hamász egyik tisztségviselőjével folytatott telefonbeszélgetéséről, amelyben részvétét fejezte ki Hanije halála miatt. Egy képet is közzétett részvétnyilvánítással együtt utolsó találkozójáról Hanijével májusban Katarban.

 A mostani már a második összeütközés a Meta és a malajziai kormány között, amely igazságtalannak, diszkriminatívnak és a szólásszabadság elnyomásának nevezte a posztok eltávolítását. Malajzia kommunikációs minisztere és a miniszterelnöki hivatal tagjai hétfőn találkoztak a Meta képviselőivel, hogy magyarázatot kérjenek. Figyelmeztetették, hogy Malajzia „határozott lépéseket” tehet a Meta és más közösségi médiacégek ellen, ha blokkolják a tartalmakat a platformjaikon.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#meta#facebook#malajzia#bocsánat#elnök#eltávolít

Címlapról ajánljuk