Külföld

Megvan, hogy ki lehet Kamala Harris alelnökjelöltje

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 16:08

Amerikai lapértesülések szerint Kamala Harris jelenlegi alelnök választása Tim Walzra esett. 

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke Tim Walz minnesotai kormányzót választotta jelölttársául, hogy a középnyugati államokban erősítse a demokrata pártot – értesült az AP hírügynökség több forrásból. Úgy tudják, hogy Kamala Harris alelnökjelöltjét egy kedd esti gyűlésen fogja bemutatni Philadelphiában.

Tim Walz középiskolai társadalomismeret-tanár, amerikaifutball-edző és szakszervezeti tag volt, mielőtt politikai pályára lépett. 24 évig szolgált a hadsereg nemzeti gárdájában, ahol törzsőrmesterré lépett elő.

Abu Amara minnesotai demokrata stratéga az AP-nek arról beszélt, hogy Walz Kamala Harris jó helyettese lesz. „Nem próbál költőien beszélni. Ő gyakorlatiasan beszél” – fogalmazott a szakértő, aki szerint Walz képes kapcsolatot teremteni a vidéki, a külvárosi és a városi szavazókkal is.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt július végén kezdte el kampánykörútját. Első állomásán arról beszélt, hogy a jogállamiság és a szabadság vagy a gyűlölet országa között kell választani. Keményen bírálta Donald Trumpot, akit szexuális ragadozókhoz és csalókhoz hasonlított:


Nyitókép: Stephen Maturen/Getty Images

#Külföld#Kamala Harris#tim walz#amerikai egyesült államok#amerikai elnökválasztás

Címlapról ajánljuk