Külföld

Több tucat republikánus politikus, köztük Trump volt fehér házi alkalmazottai is beálltak Kamala Harris mögé

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 5. 19:33

A Republikánusok Harrisért nevű csoport most azért kampányol, hogy Mike Pence korábbi alelnök támogatását is megszerezze a demokrata jelölt számára.

Lehet, hogy mégsem annyira egyértelmű a novemberi amerikai elnökválasztás eredménye, mint azt a Donald Trump elleni merénylet után közvetlenül hittük. Nem várt helyről érte csapás ugyanis a republikánus jelöltet: saját pártjából, illetve korábbi fehér házi munkatársai közül több tucatnyian is beálltak a demokrata jelölt, Kamala Harris mögé, írja a Hill.

A „Republikánusok Harrisért” nevű csoportnak már több mint 25 tagjai van, köztük Chuck Hagel és Ray LaHood korábbi kormánytagok, valamint korábbi kormányzók és más törvényhozók is.

A korábbi Trump-kormányból Stephanie Grisham sajtófőnök, illetve Olivia Troye, Mike Pence korábbi alelnök nemzetbiztonsági tanácsadója is kiálltak Harris mellett. Úgy tudni, hogy a csoport célja az, hogy meggyőzzék Pence-t is, hogy „hozza meg a helyes döntést”, és segítsen nekik eltávolítani Trumpot és befolyását a republikánus pártból.

Harris kampánya így kommentálta a csoport megalakulását: „Donald Trump MAGA-szélsőségessége mérgező azon több millió republikánus számára, akik már nem hiszik azt, hogy Donald Trump pártja képes az ő értékeiket képviselni”.

Nyitókép: Julia Beverly / Getty Images

#Külföld#Kamala Harris#donald trump#republikánus#támogatás#Mike Pence#fehér ház#usa

Címlapról ajánljuk