Külföld

„Mint egy bézs szivárvány” – „fehér pasik” gyűltek össze Kamala Harris támogatására

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 15:43

Majdnem másfélmilliárd forintnyi adományt gyűjtöttt össze 190 ezer „fehér pasi” Kamala Harris elnökválasztási kampányára egy sztárokkal teli videókonferencián. 

Majdnem kétszázezer fehér férfi, köztük sok hollywoodi sztár, zenész és politikus vett részt egy videokonferencián, hogy Kamal Harris demokrata elnökjelölt kampányát támogassák. A fekete apától és indiai anyától származó Harrisnek korábban már tartottak hasonló rendezvény fekete nők, fekete férfiak és fehér nők is, most a „fehér pasikon” volt a sor.

A szervezők szerint az volt a cél, hogy megmutassák, Donald Trump és a republikánusok nem számíthatnak minden fehér férfi szavazatára, és „a csendes többség nem MAGA republikánus”, de az ő szavazataikért nem küzdenek. Az egyik szervező közölte, hogy „amikor fehér férfiak szervezkedtek az amerikai történelem során, akkor gyakran csúcsos sapkában tették”, utalva a fejgyűlölő Ku-Klux-Klanra.

Bradley Whitford amerikai színész megjegyezte, hogy „a fehérség milyen nagy variációja van itt”, hozzátéve, hogy „olyan, mint egy bézs szivárvány”.

A résztvevők között volt egybek mellett Jeff Bridges – aki nemrég adott interjút az rtl.hu-nak –, Mark Hamill, Mark Ruffalo, Joseph Gordon-Levitt és JJ Abrams, valamint demokrata kormányzók, szenátorok és miniszterek, köztük több, akiket Kamala Harris lehetséges alelnökjelöltjei között tartanak számon.

A videokonferencia alatt négymillió dollár (közel 1,5 milliárd forint) adományt gyűjtöttek össze Kamala Harris kampányának támogatására. 

Nyitókép: Mark Hamill amerikai színész az El Camino: A Breaking Bad című film bemutatóján Los Angelesben 2019. október 7-én. Fotó: MTI/EPA/Christian Monterrosa

#Külföld#Kamala Harris#amerikai elnökválasztás 2024#Demokrata Párt

Címlapról ajánljuk