Külföld

Soha nem látott felvétel került elő a World Trade Center összeomlásáról

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 9:34

Egy eddig még közzé nem tett videót tett közzé készítője a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásban leomlott épület megsemmisüléséről. 

Eddig nem látott videót tett közzé egy japán-amerikai férfi a World Trade Center (WTC) összeomlásáról a YouTube-oldalán. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadáskor készült, majdnem egyórás, vágatlan felvétel akkor kezdődik, amikor már mindkét toronyba becsapódtak a repülőgépek, és azzal ér véget, hogy a második torony is összeomlik.

Kei Sugimoto közölte, hogy a videót egy a WTC-től majdnem három kilométerre, északkeletre található manhattani épület tetőjéről készítette egy akkor csúcskategóriásnak számító Sony videókamerával. A férfi elmondta, hogy azután kezdett el videózni, hogy a második gép is becsapódott, és nyilvánvalóvá vált, hogy az első gép becsapódása nem baleset volt.

A videót azután tette közzé, hogy lakása takarítása közben megtalálta egy csomó régi videókazettáját, és rémülten vette észre, hogy egy részük annyira megrongálódott, hogy már nem lehetett lejátszani őket. Ekkor rohamtempóban kezdte el bedigitalizálni a felvételeket, köztük az ikertornyok összeomlásáról készült videóját is – írta a Daily Mail.

Azokra a kérdésekre válaszolva, hogy a videót miért nem adta le a hatóságoknak, elmagyarázta, hogy „2001 nagyon más világ volt, mint a mostani”, hiszen nem voltak okostelefonok, az internethez nagyrészt csak lassú, betárcsázós módszerrel lehetett hozzáférni, és papír telefonkönyvet használva kellett megkeresnie, hogy melyik rendőrőrsön tudná leadni a videóját. Amikor pedig végül odaért, az ott dolgozó rendőröknek sokkal sürgetőbb dolgaik voltak, és senkit sem érdekelt a videója.


Nyitókép: YouTube / Kei Sugimoto

#Külföld#world trade center#Videó#összeomlás#egyesült államok#szeptember 11

Címlapról ajánljuk