Külföld

Musk szerint paródia, a demokraták szerint hazugság a milliárdos által megosztott Kamala Harris-videó

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 14:23

A manipulált felvételen a demokrata jelölt olyanokat mond, hogy szexista és rasszista, aki kritizálja őt.

Manipulált hazugságok terjesztésével vádolja Elon Muskot Kamala Harris kampánystábja, miután a milliárdos egy hamis videót posztolt a demokrata elnökjelöltről – írja a Guardian.

A Musk által közzétett felvételen Kamala Harris például olyan dolgokat mond, hogy mindenki szexista és rasszista, aki kritizálja őt. A videót 128 millióan nézték meg a milliárdos tulajdonában lévő X közösségi platformon, amit tavaly nevezett át Twitterről.

Amy Klobuchar demokrata szenátor szerint Musk megszegte a saját közösségi platformjának szabályzatát, ami tiltja, hogy olyan manipulált tartalmakat tegyenek közzé a felhasználók, amelyek félrevezethetnek embereket és kárt okoznak. Kamala Harris kampánystábja pedig közölte:

az amerikai emberek valódi szabadságot, lehetőséget és biztonságot várnak, amit Harris alelnök kínál, és nem Elon Musk és Donald Trump hamis, manipulált hazugságait.


A videót eredetileg paródiaként adta közre egy konzervatív YouTuber, Musk azonban nem jelezte, hogy nem valódi felvételről van szó. Ám amikor Gavin Newsom kaliforniai demokrata kormányzó vasárnap az X-en arról írt, hogy hamarosan törvényt ír alá a választást befolyásoló megtévesztő felvételek tilalmáról, a milliárdos azzal reagált, hogy „a paródia legális Amerikában”.

Nyitókép: Samuel Corum/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#elon musk#Kamala Harris#Demokrata Párt#hazugság

Címlapról ajánljuk