Külföld

A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsongun 11 éves lányát készítik fel apja utódjának

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 14:39

Az észak-koreai diktátor érdeklődése az alternatív orvoslás felé fordulhatott, ami az egészségi állapotával kapcsolatos feltételezésekre ad okot.

Hírszerzési értesülésekre hivatkozva arról ír a dél-koreai Jonhap hírügynökség, hogy Kim Dzsongun lányát, Kim Dzsuét készítik fel apja utódjának Észak-Korea vezetőjeként.

A dél-koreai hírszerzés megállapítása szerint az észak-koreai nyilvánosságban Kim Dzsuét olyan szóhasználattal emlegetik, ami arra utal, hogy úton van afelé, hogy az ország következő vezetője legyen. Ugyanakkor még most sem zárható ki, hogy Kim valamelyik másik gyermekét választja ki hatalma örököséül.

Bár Kim Dzsongun még csak negyvenéves, a kérdés azért aktuális, mert a jelek szerint egészségügyi gondjai vannak. A súlya 140 kiló körül van, és a stressz, dohányzás, alkoholfogyasztás miatt magas nála a szívbetegség kockázata. A harmincas éveinek eleje óta magas vérnyomás és cukorbetegség jelei is megfigyelhetők nála.

Hírszerzési információk szerint Kim az alternatív orvoslás iránt is érdeklődik, ami arra utal, hogy olyan betegségei lehetnek, amit hagyományos módon nem lehet kezelni.

Kim Dzsue lehetséges utódlásáról már korábban is írtunk.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

#Külföld#észak-korea#dél-korea#hírszerzés#kim dzsongun#kim dzsue

Címlapról ajánljuk