Külföld

Korrupció vádjával letartóztatták a volt orosz védelmi miniszter korábbi helyettesét

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 16:31

Dmitrij Bulgakov, Szergej Sojgu volt védelmi miniszter korábbi helyettese már a sokadik katonai tisztviselő, akit korrupció miatt tartóztatnak le Oroszországban.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken azt közölte, hogy korrupció vádjával letartóztatták Dmitrij Bulgakov volt védelmi miniszterhelyettest – írja a Reuters.

A RIA állami hírügynökség által kiadott közlemény szerint vizsgálat folyik az állítólagos „törvénytelen tevékenységével” kapcsolatban. Oroszországban egyre több magasrangú katonai tisztviselőt tartóztatnak le, miután kinevezték az új védelmi minisztert, Andrej Belousovot, akit azzal bíztak meg, hogy megtisztítsa a hadsereget a korrupciótól és racionalizálja a pénzügyeit, hogy finanszírozni tudják az ukrajnai háborút.

A fellépés április 23-án kezdődött Timur Ivanovot letartóztatásával, aki a menesztett Szergej Sojgu volt védelmi miniszter közeli szövetségese volt. Azóta legalább öt másik magas rangú tisztviselőt vettek őrizetbe az orosz hatóságok. Ivanov a gyanú szerint jelentős mennyiségű kenőpénzt fogadott el, akár 15 évet is kaphat, erről a Híradó is beszámolt.

Nyitókép: Kirill Zykov / Moscow News Agency / Handout via REUTERS

 

#Külföld#oroszország#védelmi miniszter#miniszterhelyettes#letartóztatás#korrupció

Címlapról ajánljuk