Külföld

Örökre megváltozott az életünk – 19 karátos gyémántot talált a napi 4 dollárt kereső munkás

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 14:21

Raju Gond a 100 ezer dollárt érő gyémántot eladja, a pénzt pedig családjára fogja költeni, és visszafizeti belőle adósságát. 

19 karátos, közel 100 ezer dollárt (kb. 36 millió forintot) érő gyémántot talált egy indiai férfi, aki általában napi 4 dollárt (kb. 1400 forintot) keres, írja a CNN. Raju Gond eladósodott, ezért bármilyen munkát elvállalt, hogy eltartsa családját, földeken és bányákban dolgozott. A 40 éves férfi elmondta: a gyémánt örökre megváltoztatja családja életét.

Gond és öccse, Rakesh egy állami tulajdonú földön ástak arany után, ott találták meg a drágakövet. Elmondásuk szerint megölelték egymást, és ugráltak örömükben, majd biciklire pattantak, és 11 kilométert tekertek vissza Panna városába, hogy megosszák a hírt családjukkal. A drágakövet elvitték egy szakértőhöz, aki megvizsgálta, majd megállapította:

az indiai testvérpár egy 19,22 karátos fehér gyémántot talált, aminek értéke körülbelül 95 500 dollár.

Anupam Singh hivatásos gyémántvizsgáló a CNN-nek elmondta, hogy Panna környékén nem először bukkannak értékes drágakövekre. „1961-ben valaki talált egy 54,55 karátos gyémántot, aztán 2018-ban egy 42 karátosat” – mondta, hozzátéve, hogy az év elején kisebbeket is találtak.

„Az életünk örökre megváltozott” – fogalmazott Gond az amerikai médiának. Az indiai munkás hozzátette: amint megkapja a gyémántért járó pénzt, az első dolga az lesz, hogy kifizeti 6000 dolláros tartozását. A maradékot pedig arra fogja költeni, hogy iskoláztassa gyerekeit, házat építsen, és földet vegyen, sőt „talán egy traktort is”.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#gyémánt#indiai férfi#kincskeresés#india

Címlapról ajánljuk