Külföld

Vezetés közben rosszul lett a nagyapja, tízéves kisfiú állította meg az autót

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 21:26

A gyerek még egy mérföldet vezetett, hogy el tudja mondani a mentőknek, hol vannak.

11. születésnapján kitüntette a Georgia állambeli Gordon megye seriffje azt a kisfiút, aki megállította az autópályán 110 km/órás sebességgel száguldó autójukat, amikor a nagyapja elveszítette az eszméletét a volánnál.

Az Independent azt írja, hogy a kisfiú, Drake Linn és 68 éves nagyapja egy csónakot szállítottak. A nagyapja diabéteszes, és folyamatos vércukorszintmérőt használ, de aznap épp elromlott a készülék, és várnia kellett a cseréjére, mert valamilyen probléma merült fel az egészségbiztosításával. Emiatt viszont nem vette észre, hogy leesett a vércukorszintje, és diabéteszes kómába esett vezetés közben.

Drake azonnal felhívta az anyját, hogy mit csináljon, ő pedig azt mondta neki, hogy másszon a vezetőülésbe, és húzódjon le az autóval. A kisfiú vezetett már golfkocsit és quadot is, így volt elképzelése arról, hogyan kell autót vezetni.

Mint mondta, fogalma sem volt, hogy hol vannak, ezért még egy mérföldet vezetett egy olyan helyig, amit ismert. Tudta, hogy gyorsnak kell lennie, hogy a nagyapja segítséghez jusson. Végül lehúzódott, és még a csónakra is figyelt fékezéskor. Ezután felhívta a segélyhívót, elmondta, hogy melyik lehajtónál vannak és a nagyapja rosszul van.

A mentők, a tűzoltók és a rendőrök mellett a kisfiú anyja is a helyszínre sietett. A nagypapa állapotát húsz perc alatt stabilizálták, ezután a lánya vezetett haza, aki elmondta: nagyon büszke arra, hogy a gyereke mentette meg az apja életét.

Drake a kitüntetés mellett sapkát, pólót és baseball-jegyet is kapott a serifftől. „Akartunk adni neki valamit, mert nemcsak a saját és a nagyapja, de más autósok életét is megmentette. Ez a gyerek hős, nincs kétség” – mondta Mitch Ralston seriff.

Nyitókép: Facebook / Gordon megyei seriff hivatala

#Külföld#diabétesz#rosszullét#autópálya

Címlapról ajánljuk