Külföld

Leharapta egy cápa a szörfös lábát, ami később előkerült a tengerből

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 18:12

Egy nagy fehér cápa harapta le egy 23 éves szörfös lábát, amit aztán kisodort a partra a víz. Az orvosok, most azt vizsgálják, vissza lehet-e műteni a végtagot.

Cápatámadásban elveszítette az egyik lábát egy ausztrál szörfös, Kai McKenzie az új-dél-walesi Port Macquarie közelében kedden – írja a BBC. A 23 éves szörfösre egy 3 méteres nagy fehér cápa rontott rá és sebezte meg súlyosan.

A férfi ki tudott jutni a partra, ahol szerencséjére egy szolgálaton kívüli rendőr épp kutyát sétáltatott és a pórázzal el tudta szorítani a férfi csonkját, így nem vérzett el. Utána kórházba került, ahol az ellátásnak köszönhetően már túl van az életveszélyen.

Ekkor azonban hihetetlen fordulatot vett a történet, a szörfös lábát kisodorta a víz a partra, ahol a helyiek azt megtalálták és egyből lejegelték, majd a tulajdonosa után küldték. A kórházban az orvosok most azt vizsgálják, hogy vissza lehet-e műteni a végtagot.

McKenzie egyébként hivatásos szörfversenyző, aki nemrég tért vissza a deszkájára miután nyaksérülést szenvedett. A családjának megsegítésére egy GoFundMe oldal jött létre, amely szerdáig több mint 75 ezer ausztrál dollár (csaknem 18 millió forint) gyűlt össze.

Nyitókép: Pexels.com/George Desipris

#Külföld#cápa#cápatámadás#ausztrália#szörfös#végtag

Címlapról ajánljuk