Külföld

Videó: egészen szürreális temetést rendeztek egy ghánai taxisofőrnek

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 16:19

A vidám zenével és a forgó koporsóval akár búcsúi látványosságnak is elmenne a dolog, ha nem ülne bent egy hulla.

Rendhagyó, ám illő módját választották Ghánában egy életében taxisofőrként dolgozó férfi eltemetésének. A halotti toron készült videóból látszik, hogy a férfi holttestét felültették a koporsóban, amelyet autónak „öltöztettek”, írja a Pulse

A pergő-forgó járműhöz még egy kormányt is beszereltek, valamint felírták rá a férfi taxijának rendszámát is. A videó sokféle reakciót váltott ki a közösségi médiában, többen túl groteszknek tartották azt. Az is vitát váltott ki, hogy a helyiek szerint a koporsó kísértetiesen hasonlít az ország elnökének autójához.

Ghánában komoly hagyománya van a hasonló rendhagyó temetésnek. A lap korábban egy olyan esetről számolt be, hogy egy fiatal holttestét barátja a vállára ültetve vitte be a temetőbe, miközben éljenző tömeg vette körül őket.

Ennek háttere, hogy az országban a temetések komoly közösségi eseményeknek számítanak, a kultúrából fakadóan pedig fontosnak tartják a helyiek, hogy az elhunyt egyéni identitását, személyiségét állítsák a középpontba a szertartásokon. Amellett, hogy groteszkül szórakoztató videókhoz vezet ez a hozzáállás, az elhunyt felé mutatott mély tiszteteletet is jelképezi.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#ghána#taxisofőr#temetés#koporsó#holttest#zene#autó#Videó

Címlapról ajánljuk