Külföld

Eljárás indult Wiz Khalifa ellen Romániában, miután a színpadon füvezett

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 17:52

Ugyanezen a fesztiválon sztárként vonult fel a színpadra a nemi erőszakkal vádolt Andrew Tate.

Eljárás indult Romániában Wiz Khalifa ellen, miután a Fekete-tenger partján rendezett Beach Please! fesztiválon elszívott egy füves cigit fellépés közben – írja az NBC News.

A szervezett bűnözéssel és terrorizmussal foglalkozó román hatóság vasárnapi közleményében nem nevezte meg a rappert, annyit közölt, hogy büntetőeljárást indítottak egy amerikai állampolgár ellen, aki egy Costinești-ben rendezett zenei fesztivál színpadán sodort cigaretta formájában kábítószert fogyasztott, és több mint 18 gramm kannabiszt találtak nála.

Wiz Khalifa a Twitteren azt írta, hogy nem akart tiszteletlen lenni a románokkal, amikor rágyújtott a színpadon. Hozzátette, hogy a rendőrök nagyon tisztelettudóan bántak vele és elengedték. „Vissza fogok térni. De legközelebb egy kurva nagy joint nélkül”, közölte.

Mindenesetre a fesztivál szervezői és résztvevői tudhattak arról, hogy mire számítsanak, Wiz Khalifa ugyanis rendszeresen emlegeti a kannabiszt szövegeiben, és közösségi oldalain is gyakran szerepel füves cigi szívása közben.

A tengerparti fesztivál egy másik botrányáról a Telex írt: a szintén amerikai rapper French Montana vasárnap esti fellépésén felhívta a színpadra a hírhedt nőgyűlölő influenszert, Andrew Tate-et, akit nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolnak Romániában. A szervezők erről azt mondták, hogy a meghívott előadók műsorába nem szólnak bele.

Nyitókép (archív): Frazer Harrison/Getty Images for Stagecoach

#Külföld#Wiz Khalifa#románia#fesztivál#kannabisz#andrew tate

Címlapról ajánljuk