Külföld

Nem engedélyezték Magyar Péter pódiumbeszélgetését a Gombaszögön

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 13:31

A tábor szervezői nem találták jónak a párosítást.

Nem engedélyezik a szervezők Magyar Péter pódiumbeszélgetését a Gombaszögi Nyári Táborban. A Tisza Párt alelnökét és európai parlamenti képviselőjét az Új Szó hívta meg, a lap szerkesztője, Czímer Gábor beszélgetett volna vele és Grendel Gáborral, aki a szlovák parlament képviselője a Szlovákia (Slovensko) párt színeiben, írja a Paraméter.

A beszélgetés témája az ellenzék előtt álló lehetőségek, a rendelkezésükre álló politikai eszközök Szlovákiában és Magyarországon lett volna.

Mindkét fél elfogadta a meghívásunkat, de a tábor szervezői nem találták jónak ezt a párosítást

– mondta a Paraméternek Czímer.

Szerinte a szervezők elutasították a Magyar-Grendel párost, és irreális feltételeket támasztottak Magyar meghívása elé: a Tisza párt vezetőjének fellépését csak Orbán Viktorral, esetleg Deutsch Tamással közösen engedélyezték volna. 

Czímer szerint Nászaly Gábor, a tábor főszervezője azzal érvelt, hogy Magyar és Grendel nem „azonos fajsúlyú” politikusok.

Nászalyelismerte, hogy nem hagyták jóvá a beszélgetést Magyar Péterrel és Grendel Gáborral, de úgy véli, ők mindent megtettek azért, hogy megegyezzenek az Új Szóval.

„Magyar Péter európai parlamenti képviselő, mi ehhez mérten javasoltuk, hogy kerüljön mellé egy másik EP-képviselő, a legjobb, hogyha egy fideszes képviselő, hiszen Magyar Péter ellenpontja a Fidesz” – mondta a Paraméternek Nászaly.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Külföld#gombaszög#magyar péter

Címlapról ajánljuk