Külföld

Bloomberg: Orbán Viktor találkozik Donald Trumppal a NATO-csúcs után

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 8:07

A Bloomberg szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök floridai útja felerősíti azokat az aggodalmakat, hogy ő közvetít Donald Trump és Vlagyimir Putyin között. 

Orbán Viktor a NATO-csúcs után Floridában találkozik Donald Trump volt amerikai elnökkel, írjt meg a Bloomberg cikke alapján a 444.hu. Orbán Viktor „békemissziója” keretében korábban meglátogatta Volodimir Zelenszkij ukrán, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai kínai elnököt is:


A lap szerint Orbán Viktor floridai útja felerősíti azokat az aggodalmakat, hogy ő közvetít Trump és Putyin között. A látogatás részleteit ismerő, névtelenséget kérő forrás szerint Trump nem kérte meg a magyar miniszterelnököt arra, hogy segítsen bármilyen orosz-ukrán békeegyezmény tető alá hozásában, a látogatást informális találkozónak nevezte. A csütörtöki találkozó hírét sem Trump, sem Orbán környezetéből nem kommentálták.

Nyitókép: Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Külföld#orbán viktor#donald trump#Nato-csúcs

Címlapról ajánljuk