Külföld

1400 kilométert repült az online videójátékos, hogy megverje ellenfelét egy kalapáccsal

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 14:20

Eldurvult a mulitplayer, az amerikai férfinak a történekért gyilkossági kísérletért kell felelnie.

Gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg a 20 éves amerikai Edward Kangot, miután New Jersey-ből egy csaknem 1400 kilométerre található floridai városba repült, hogy megverjen kalapáccsal egy másik férfit, akivel az ArcheAge nevű internetes szerepjátékban veszett össze.

A Nassau megyei rendőrfőnök szerint az eset „elég fura”, és „ilyet egyszerűen nem lehet kitalálni”. Az anyjával élő Kang azt hazudta otthon, hogy egy barátjával megy találkozni Jacksonville-be, akit az interneten ismert meg. Egyelőre nem tiszta, hogyan jött rá, hol él a férfi, akivel összeveszett a játékban.

A leszállás után a férfi taxiba szállt, és vásárolt magának egy kalapácsot egy helyi üzletben. Ezután az éjszaka közepén beállított a másik játékos lakásába, és fejbeverte a kalapáccsal. A két férfi dulakodni kezdett, végül az áldozat otthon lévő mostohaapja segített lefogni a támadót, amíg kiérkezett a rendőrség.

Kang azzal magyarázta tettét, hogy az áldozat „rossz emberként viselkedett” az interneten. Ezután arról érdeklődött a rendőrüknél, hogy általában mekkora börtönbüntetést szoktak kapni az emberek betöréses támadásért. A rendőrfőnök megígérte neki, hogy még egy ideig nem lesz lehetősége videojátékokkal játszania, írja az AP.

Nyitókép: Bandai Namco / Pixabay

#Külföld#kalapács#online#videojáték#multi#new jersey#florida#verekedés#vita#internet

Címlapról ajánljuk