Külföld

A Vatikán betiltotta a tetoválást és a piercinget a Szent Péter-bazilika dolgozóinak

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 21:07

Egy új rendelet szerint a Szent Péter-bazilika dolgozóinak példamutató vallási és erkölcsi magatartást kell tanúsítaniuk.

A Vatikán megtiltotta a Szent Péter-bazilikában dolgozóknak, hogy tetoválásuk vagy testpiercingjük legyen – írja a Reuters.

A hétvégén közzétett új rendelet a Szent Péter-bazilika megőrzéséért és karbantartásáért felelős Fabbrica di San Pietro mintegy 170 laikus alkalmazottjára vonatkozik. Enzo Fortunato atya, a bazilika kommunikációs vezetője hétfőn azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy a tiltásra az illemszabályok betartatása miatt szükség. Megjegyezte, a rendelet korábban már létező normákat foglal írásba. 

A rendelet előírja, hogy a személyzet tagjainak az egyház tanításával összhangban „példamutató vallási és erkölcsi magatartást kell tanúsítaniuk, beleértve a magán- és családi életet is”.

A bazilika ugyanakkor cáfolta azokat a korábbi olasz sajtóértesüléseket, amelyek szerint a nem házastársi kapcsolatban élő laikusoknak is megtiltanák a munkát a római katolikus egyház első számú templomában.

Nyitókép: Ferenc pápa részt vesz a Szent Péter és Pál misén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2024. június 29-én. Fotó: Vatican Media via Reuters

#Külföld#vatikán#szent péter-bazilika#katolikus egyház#tetoválás#piercing#betiltás

Címlapról ajánljuk