Külföld

Felgyújtotta százmilliókat érő házát, hogy kitoljon feleségével

rtl.hurtl.hu

2024. június 30. 18:35

Egy milliomos brit golfozó felgyújtotta több mint négyszázmillió forintot érő otthonát, hogy ne kaphassa azt meg válófélben lévő felesége. 

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Francis McGuirk brit profi golfozót, miután felgyújtotta nagyjából kilencszázezer fontot (420 millió forint) érő otthonát az angliai Sandwich városában. Az ötvenéves sportoló azért tette ezt, hogy kitoljon válófélben lévő feleségével – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint McGuirk egy évvel korábban megvárta, amíg neje elmegy otthonról egy vacsorára, majd bement a házba, belülről beletörte a kulcsot a bejárati ajtó zárjába, majd előbb étolaj használatával próbált lángba borítani az épületet, miután az sikertelen volt, öngyújtófolyadékkal gyújtotta fel a nappaliban lévő párnákat.

A tűz miatt jelentős károk keletkeztek az épületben, a nappali teljesen kiégett, és minden más helyiséget füst borított be. McGuirk közben hangüzeneteket küldött feleségének, elmondva, hogy mit csinál. Egyikben közölte, hogy a család kutyáját „valószínűleg pár perc múlva kidobom az ablakon”.

A tűzoltókat egy járókelő figyelmeztetése után hívták ki a szomszédok. McGuirk a tűzoltók kiérkezésekor már a ház előtt volt, és közölte velük, hogy azért gyújtotta fel az épületet „hogy az a ribanc ne kapjon meg mindent”. A család kutyáját végül a tűzoltók mentették ki az épületből.

McGuirk végül bűnösnek vallotta magát gyújtogatás vádjában, és két évre felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkavégzésre és alkoholelvonóra ítélték. A bíró az ítélethozatalkor közölte vele, hogy „nagyon, nagyon közel került ahhoz, hogy egyenes bemenjen” a börtönbe.

Nyitókép: Francis McGuirk egy 2012-es golfversenyen. Fotó: Andrew Redington/Getty Images

#Külföld#gyújtogatás#válás#egyesült királyság#golfozó#ház

Címlapról ajánljuk